martes, 11 de febrero de 2014

Saltejat de patata nova i carxofes de Can Cirera amb botifarra negra

Aquí va la recepta d'un plat que hem servit avui al menú del día.

Ingerdients (per a 4 persones):

1 kg. de ceba de figueres
12 patates noves petites de Can Cirera
6 carxofes ecològiques de Can Cirera
150 grs. de botifarra negra de qualitat
Oli d'oliva verge extra
Brandy
Alls
Farigola
Romaní
Llorer
Vi blanc
Vinagre de vi
Pebre negre
Sal
Porradell picat

Per a les carxofes:
Netegem les carxofes i aprofitem al màxim la part tendra, desfent-nos de les parts més dures i astelloses. Tallem els cors resultants en quatre. Preparem una olla amb aigua, una raig de vi blanc, un raig de vinagre de vi, una fulla de llorer i unes boles de pebre negre, ho posem al foc i quan bulli hi escaldem les carxofes durant 5 minuts. Passat aquest temps, les escorrem bé i les confitem amb Oli d'oliva verge extra,  una dent d'all i una branca de farigola fins que siguin ben tendres (1 hora a 90º, aprox.). Reservant les carxofes en l'oli del confit ens duraran varies setmanes a la nevera.



Per a les patates:
Netejem bé de terra les patates i les raspatllem sota l'aixeta per assegurar-nos de que quedin lliures de sorra i impureses. Les confitem en oli d'oliva verge extra amb una dent d'all i una branca de romaní ben a poc a poc i fins que siguin ben cuites. Les reservem en l'oli del confit i, com les carxofes, tindran una vida llarga a la nevera.



Per al puré de ceba rostida:
Pelem les cebes, les tallem en juliana i les posem a coure en un cassó a foc viu amb un bon raig d'oli i un polsim de sal. Un cop comencin a agafar color baixem el foc i continuem fins que comenci a enganxar-se al fons del cassó.  Afegim llavors un rajolí de brandi, l'evaporem, cobrim la ceba amb aigua i ho fem bullir a foc suau una mitja hora. Triturem ben fi i reservem.


Al moment de servir:


Tallem en quatre les patates confitades. Les saltejem en una paella amb un raig d'oli i a foc viu. Quan comencin a enrrossir-se hi afegim les carxofes ben escorregudes. Quan aquestes hagin agafat color, afegim la botifarra negra tallada a dauets i una branca de farigola, i continuem saltejant fins que comeci a agafar-se al fons de la paella. Apartem del foc i amanim amb sal, pebre i porradell picat ben fi. Disposem una bona cullerada de puré de ceba ben calent al fons del plat, distribuïm la resta d'ingredients a sobre i ja ho podem servir.



Espero que us agradi! D'aquí uns dies us ensenyaré els camps on creixen aquestes carxofes meravelloses. A poc més d'un quilòmetre del restaurant!

No hay comentarios:

Publicar un comentario